Gebiedpromotie Hoogeveen

Publicatiedatum: 20 maart 2019
 

EEN INITIATIEF VAN: 
​STICHTING TOERISTISCHE PROMOTIE ZUIDWEST DRENTHE

Het Toeristisch Recreatie Ondernemers Platform (TROP) in Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Midden-Drenthe slaan de handen ineen om de regio Zuidwest Drenthe als attractief sportgebied op de kaart te zetten. Met een aantal bijzondere projecten wordt ZW Drenthe nog aantrekkelijker voor bezoekers en inwoners om hier sportief te verblijven. Voor de uitvoering van de leaderprojecten hebben toeristische organisaties van bovengenoemde gemeentes zich verenigd in de Stichting Toeristische promotie Zuidwest Drenthe. De projecten worden mogelijk gemaakt door Leader ZW Drenthe.  
 
Leader ZW Drenthe maakt onderdeel uit van een Europees subsidie-programma, gericht op het versterken van het platteland. Bewoners kunnen zelf met vernieuwende plannen komen; Leader helpt hen om deze uit te voeren. Het Leader Europese subsidieprogramma wordt mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling in samenwerking met de Provincie Drenthe.


THE NATURE GAME DRENTHE

The Nature Game Drenthe is een interactieve IPad game die kinderen (en volwassenen) gaat meenemen door de natuur van het Dwingelderveld. De game wordt specifiek voor de locatie gebouwd met verhalen, opdrachten en weetjes over de directe omgeving en wordt verstrekt vanuit de boslounge vlakbij Hotel van der Valk Spier. Voor de bouw van de game is een filmcrew (in passende kleding!) samengesteld, is de route met behulp van Staatsbosbeheer uitgezet en zijn er bijzondere rekwisieten ingebracht. We verklappen natuurlijk hier niet veel. De game is begin mei 2019 klaar voor de try out. Op 24 mei 2019 staat de Grande Opening van The Nature game Drenthe gepland in de Boslounge. De ontwikkeling van game kun je op de voet volgen via Facebook